Πρωτοβουλία: Ένα εργαλείο προόδου κι αυτοπροσδιορισμού

Στην καθημερινότητά τους όλοι οι άνθρωποι προσπαθούμε για το καλύτερο στην οικογένεια μας, στην εργασία μας και γενικότερα σε όλους τις δραστηριότητες της ζωή μας.

Οι μηχανισμοί προσδιορισμού των σύγχρονων κοινωνιών για να λειτουργήσουν, διέπονται από κανόνες για τη διασφάλιση τυποποιημένων διαδικασιών συνύπαρξης.

Με την παρατήρηση επαναλαμβανόμενων διαδικασιών είτε αυτές αφορούν σε μια γραμμή παραγωγής ενός εργοστασίου, είτε στη γραμμή αναμονής στην σειρά μιας τράπεζας ή δημόσιας υπηρεσίας, αναπτύχθηκαν οι θεωρίες των ουρών.

Με την ταυτόχρονη καταγραφή των συνηθειών στην καθημερινότητα των ανθρώπων ομαδοποιούνται τα ήθη και έθιμα, οι θρησκείες, τα πολιτικά κόμματα, διότι με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η συνύπαρξη, η μοιρασιά, ο σεβασμός.

Ταυτόχρονα όμως δημιουργούνται και οι συνθήκες για να κατευθύνουμε τις μάζες σε συνήθειες, ηγέτες, προϊόντα κ.α. Αυτοί οι μηχανισμοί συνήθως ελέγχονται από τους έχοντες τη δύναμη, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται μέσω των πολυεθνικών εταιριών με όλες τις επιδράσεις τους, σε τραπεζικά συστήματα, σε κυβερνήσεις, θρησκείες, σε πολιτικά κόμματα.

Ένα από τα εργαλεία προόδου που μπορεί να αντιπροτείνει ο κάθε ένας από εμάς, είναι κατά τη γνώμη μου : η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με το θάρρος της γνώμης μας.

Posted in Κοινωνία and tagged , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

Leave a Reply

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.