Τέλος στη σοσιαλιστική φαυλοκρατία

 Ως πότε τα «ανδρείκελα» πολιτικοί θα επιδεικνύουν την παραδοσιακή μεταπολιτευτική κουλτούρα λειτουργία της κρατικοδίαιτης αγοράς;  Ως πότε η φαυλοκρατία κι η συναλλαγή κάτω απ’ το τραπέζι, θα εκλέγουν τέτοιου τύπου διαχειριστές σε τόσο νευραλγικές θέσεις;  Ως πότε θα εξυπηρετείται η αγορά με πελατειακές σχέσεις, που μόνο σκοπό έχουν την επιβολή των τραπεζών και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;  Ως πότε κάθε σοβαρή νέα επιχειρηματική προσπάθεια υλοποίησης, θα την εξαγοράζουν ή θα την κατασπαράζουν οι «εκλεκτοί», γιατί απλά ελέγχουν τους μηχανισμούς που τους επιτρέπει η ανομία;

Αναρωτιέμαι για μερικές δομικές λειτουργίες που πιστεύω καθημερινά απασχολούν κι εμποδίζουν όλο τον επιχειρηματικό κλάδο:

1. Ποιος φορέας ασχολείται για την προάσπιση των συμφερόντων & την προφύλαξη των μικρών – μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

2. Ποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε το έκτρωμα «φορέα» του ΤΕΙΡΕΣΙΑ που μονοπωλεί την πληροφόρηση μόνο για το τραπεζικό σύστημα;  Με ποιο δικαίωμα αυτοί καταγράφουν και μοιράζονται με την ανοχή του κράτους, τα οικονομικά του καθενός μας κι αυτά δεν είναι διαθέσιμα σε όλους;

3. Γιατί δεν υπάρχει ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ για τις τράπεζες που εξολόθρευσαν την παγκόσμια οικονομία με τα τοξικά ομόλογα;  Γιατί δε γνωρίζουμε ποια τράπεζα μας κατακλέβει καθημερινά, ενώ η πλειοψηφία του τύπου αποκρύβει τις τόσες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους, που ποτέ παρ’ ότι είναι δικαστικές αποφάσεις δεν υλοποιούνται; Φαντάζεστε να είχαμε τέτοια ενημέρωση για να πηγαίνουμε μαζικά να «τραβάμε» τις οικονομίες μας ή τους εταιρικούς μας λογαριασμούς από όποια τράπεζα χαρακτηρίστηκε «μαύρη», τι έκφραση κι αυτή που οι ξεφτιλισμένοι χρησιμοποιούν, όπως οι τράπεζες τραβάνε το χαλί σε τόσες επιχειρήσεις, που χωρίς καμιά προειδοποίηση κάνουν απαιτητά ανοικτά δάνεια;

4. Με ποιά κριτήρια η έγκριση ενός επιχειρηματικού δανείου εξαρτάται από την οικονομική επιφάνεια του αιτούντος κι όχι από την προοπτική επιτυχίας του επιχειρηματικού σχεδίου;

5. Γιατί δε ρισκάρουν σαν επιχειρήσεις οι τράπεζες ενώ όλες οι άλλες επιχειρήσεις καθημερινά το πράττουν;

Προτείνω για όλους τους παραπάνω προβληματισμούς:

1. Να αλλάξει τελείως η ταυτότητα κι ο προσανατολισμός των επιμελητηρίων, που αντί να καταθέτουν ασφαλιστικά για τους λιμενεργάτες κι άλλα παρόμοια, να προασπίζονται ουσιαστικά τα δικαιώματα των μελών τους.

2. Να είναι υπεύθυνα για την άδεια λειτουργίας κάθε επιχείρησης κι όχι αυθαίρετα το κάθε «λαμόγιο» να μπορεί να αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα.

3. Να υποχρεώνεται η κάθε εταιρία να καταθέτει επιχειρηματικό σχέδιο, που με βάση αυτό θα παίρνει άδεια λειτουργίας – χρηματοδότησης, με διαδικασία ελέγχου υλοποίησης του σε ετήσια βάση.

4. Να είναι το επιμελητήριο υπεύθυνο για την εκκίνηση μιας επιχείρησης σε συνδυασμό με τα ΚΕΠ για όλες τις διαδικασίες εκκίνησης ή λειτουργίας κι όχι οι ΔΟΥ με το κύκλωμα των διαφόρων« κοράκων».

5. Να είναι υπεύθυνο το επιμελητήριο, με διορισμένο υπεύθυνο σύμβουλο από το οικονομικό επιμελητήριο, για τη συναλλαγή με τους τραπεζίτες μέσω του ΤΕΜΠΕ ή αντίστοιχων φορέων, για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων με κριτήρια επιχειρηματικά, κοινωνικής πολιτικής, αξιοποίησης νέων επιστημόνων, νέων ιδεών, υλοποίησης οραμάτων που τώρα θάβονται.

6. Τρεις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε κάθε ξεκίνημα.  Τι θα πει μπήκες στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και σε αφανίζει το σύστημα; Ενώ αν έχεις κολλητό τον τραπεζίτη και τον υπουργό σε «χώνουν» στο σύστημα με την αντίστοιχη διαρροή χρήσιμων πληροφοριών, κρατικών προμηθειών κι έτσι ξαφνικά γεμίζουν τα εξώφυλλα με «επιτυχημένους» επιχειρηματίες.

Αυτά πρέπει να δει η κυβέρνηση συνολικά και προσωπικά ο Παπανδρέου, ο Πάγκαλος, ο Παπακωνσταντίνου, η Κατσέλη, ο Ρέππας κι όλοι οι συναρμόδιοι έμμεσα ή άμεσα.  Με ανανεωμένες απλές ιδέες, με φαντασία και με πολιτικό τσαμπουκά που δεν είναι προσκολημένες στις παλιές πελατειακές κουλτούρες των δυο μεγάλων κομμάτων, θα αλλάξει το κλίμα στην αγορά. 

Αν το παλιό «κρατικοδίαιτο» ΠΑΣΟΚ δεν πεθάνει κι αν δεν αναθεωρήσει τις φαυλοκρατικές πρακτικές που επίπλαστα καμουφλάρονται με την αριστερή φρασεολογία, θα θα θα……….θα επιβεβαιωθεί ο Τζιμάκος!!!!![youtube=http://www.youtube.com/watch#!v=mxqKF3KzCLk&playnext_from=TL&videos=vfRHjxGEZUI&playnext=1]

Posted in Πολιτική. Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

Leave a Reply

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.