Τελικά αυτό που φορολογείται είναι η αυταπάτη!

 

Ας καταγράψουμε ψύχραιμα τις πολιτικές εξελίξεις από το 2007 μέχρι σήμερα, αποτυπώνοντας με σειρά προτεραιότητας τα συμβάντα μαζικών και προσωπικών αυταπατών.

…λεφτά υπήρχαν…
• 2007 Η αυταπάτη Β. Βενιζέλου που δήλωσε παρών στο Ζάππειο  για να παραλάβει  αργότερα το ΠΑΣΟΚ του 45% και να το παραδώσει πτωχευμένο παραμάγαζο,
26542600635_af657b66b9_o

Μερικές από τις διαρθρωτικές αλλαγές της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου

σε συνδυασμό με την αυταπάτη των “αδιάβαστων” που ανέδειξαν τα “εσωκομματικά μαχαιρώματα” για μια θέση στην κυβέρνηση ως πολιτική πρακτική, καθώς και άλλων που “λύγισαν” στην προσπάθεια διάσωσης της Χώρας.

Τελικά λεφτά υπήρχαν, απλά όταν άρχισε να τα βρίσκει αλλάζοντας τα περισσότερα, μια κυβέρνηση με τις περισσότερες τομές στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας, ανέτρεψαν τον Γεώργιο Α. ΠαπανδρέουATHENS, GREECE - 2015/01/21: Giorgos Papandreou attacked both New Democracy and SYRIZA for destroying in his words Greece.Former Prime Minister of Greece Giorgos Papandreou and president of the 'Movement of Democratic Socialists" political party gave a speech during the main political rally for the 25th of January Elections for the Greek Parliament. (Photo by George Panagakis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images) διότι δεν άντεξαν τις πιέσεις ενός διαβολικού “τριγώνου” εξουσίας που ένιωθε τους κλυδωνισμούς να έρχονται.

• 2009 Η αυταπάτη του Κ. Καραμανλή εγκαταλείποντας τα σχέδια της πάταξης των “νταβατζήδων” περάσαμε στην εποχή των ψευδών στατιστικών, της κατρακύλας κάθε εμπιστοσύνης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, του εκτροχιασμού του δημοσιονομικού ελλείμματος – δημόσιου χρέους 2007-9.

Ρυθμός μεγέθυνσης ΑΕΠ – Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών(% ΑΕΠ)

Χρέος Γενικής Κυβέρνησης 1995-2010(% του ΑΕΠ) – Ιδιωτικό Χρέος 1995-2009 (% του ΑΕΠ)

2012 Η αυταπάτη του Α. Σαμαρά που από τα Ζάππεια Ι, ΙΙ, ΙΙΙ μεταπήδησε στη σύμπραξη με την αυταπάτη του Β. Βενιζέλου προετοίμασαν την αυταπάτη του Α. Τσίπρα.


• 2014 Η αυταπάτη του Α.Τσίπρα στη ΔΕΘ που προσπαθεί να πιέσει όσο μπορεί με “κοστολογημένο” εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, υποσχόμενος την κατάργηση των μνημονίων, θέτοντας το νέο δίλημμα της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή  με συνυπογραφή των αποφάσεων των δανειστών με κυβέρνηση Σαμαρά;

• 2015 Η συνέχεια του “ονείρου” της αυταπάτης του Α.Τσίπρα με την επικύρωση της εισήγησης του υπουργικού συμβουλίου για διενέργεια δημοψηφίσματος με λαϊκή εντολή μετά από 6 μήνες διαπραγματεύσεων της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015.

.

 

• 2015 Η μέθη της εκλογικής νίκης τονώνει την αυταπάτη του Α.Τσίπρα μετά το κραυγαλέο ΟΧΙ που μετατράπηκε σε ΝΑΙ ενισχύοντας το διχασμό και την πόλωση της κοινωνίας, είχε ως αποτέλεσμα στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του λαού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αν η πολιτική ωριμότητα είχε υπερισχύσει του πολιτικού ρεβανσισμού και η συλλογική ευθύνη είχε αντικαταστήσει την πολιτική ιδιοτέλεια την περίοδο τέλη 2009 – 2011 από τη μεριά της αντιπολίτευσης, η χώρα θα είχε σίγουρα ξεπεράσει τις δυσκολίες της.

Ποτέ δεν είναι αργά, ήρθε όμως η στιγμή της περισυλλογής και της συλλογικής ευθύνης όλων μας να αποκαταστήσουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

Leave a Reply

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.