Η παλαιο-αποκομματικοποίηση καταλύτης της πολιτικής ανανέωσης

Από τα φοιτητικά χρόνια είχα μια πολιτική χημεία με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Με ενέπνεε η ξεκάθαρη πολιτική του σκέψη κι η τακτική να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα από τις πράξεις του. Δανείζομαι το τελευταίο κείμενο από το blog του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, γιατί με εκφράζει, με την ευχή ότι ήρθε η ώρα να ξανά μπει ο Μιχάλης στην ενεργό πολιτική.

Η αλλαγή κουλτούρας είναι χρέος όλων.

“Το ζητούμενο σήμερα είναι η καλλιέργεια η απόκτηση μιας νέας σύγχρονης, δημοκρατικής, Πολιτικής Παιδείας που θα αποτρέπει την ανακύκλωση της χώρας στις δομές μιας διεφθαρμένης πολιτικής και διεφθαρμένης οικονομίας.
Αυτό απαιτεί δημόσιες συζητήσεις Ελληνικού τύπου, της Αγοράς δηλαδή, όπως αυτή που οργανώσατε σήμερα. Σε περιόδους όπως αυτή οι νέοι άνθρωποι, οι σπουδαστές, οι φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί, σκέφτονται, συζητούν γεμίζουν τα αμφιθέατρα.

Το ένοχο και ανίκανο μεταπολιτευτικό πολιτικό προσωπικό με τους μηχανισμούς του αποτρέπει, απαγορεύει αυτόν τον δρόμο. Γιατί στόχος είναι η αυτοαθώωση, η αυτοσυντήρηση του, η διατήρηση των παθολογικών δομών.

Έτσι ο όχλος, οι καημακάμηδες, οι μπέηδες κόντηδες, οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες αυτό που ονομάζω Τούρκο Μπαρόκ θέλουν και προσφέρουν γκιλοτίνες, κρεμάλες, κεφάλια και αίμα. Τον Τσουκάτο, τον Άκη, τον Μαντέλη.

Προστατεύουν τις δομές, τις δομικές νοοτροπίες που δημιούργησαν. Το μιζοκόμμα δηλαδή.

Η σύγχρονη δημοκρατική ουσιαστική κριτική πρέπει να επικεντρώνεται στο μιζοκόμμα. Στην δημιουργία, τους δημιουργούς, την διαβρωτική για την χώρα λειτουργία του. Στο βιβλίο μου ΑΠΟ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΟ ΚΚΚΑΣΟΡ Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ αναλύω το πότε και το πώς δημιουργήθηκε το μιζοκόμμα. Διαφορετικά όπως έγινε όλο τον μεταπολιτευτικό κύκλο η κοινωνία, η οικονομία θα ανακυκλώνεται, θα συντηρεί και θα παράγει διαφθορείς, διεφθαρμένους, χρέη και κλοπιμαία πλούτη που καταγράφονται ως δημόσιο χρέος.

Το πρώτο βήμα είναι το κλείσιμο των μιζοκομμάτων ΚΚΚΑΣΟΡ – Ν.Δ.. Αυτό διδάσκει η Πολιτική Επιστήμη, η Νομική Επιστήμη, οι καλοί τρόποι και η αγάπη για τον τόπο μας.

Το Τούρκο Μπαρόκ ψευτοκατεστημένο θέλει κεφάλια και αίμα. Ο Ελληνικός Δημοκρατικός Δρόμος κλείσιμο των μιζοκομμάτων”.

Posted in Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

Leave a Reply

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.