Η τύχη του τόπου μας είναι στα χέρια μας

Από ότι φαίνεται “δε βγήκε” στη Γερμανία η ανεξαρτητοποίηση της από τις ΗΠΑ, “καίγοντας” την Ελλάδα.

Το ότι η Γαλλία, ως η εκλεκτή πλέον των ΗΠΑ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο, με την άμεση κι εμφανή συνδρομή της Ιταλίας, είχα αναφερθεί προ 4μέρου, είναι μια ελπίδα για τη χώρα μας.

Αλλάζουν οι κοινωνικοί συσχετισμοί στην Ελλάδα, αλλάζει ταυτόχρονα το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Ευρώπη. Η Ευρώπη θα πρέπει να ασχοληθεί με τα κενά των θεσμών της, με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας της, με τον επαναπροσδιορισμό του όρου της Δημοκρατίας στις λειτουργίες της, με την στήριξη των λαών που την απαρτίζουν, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα της, κτίζοντας ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα, στον πολιτισμό για την υγιή αλληλεπίδραση των λαών της, στους νέους ανθρώπους, στο μέσο όρο ηλικίας των πληθυσμών της με την υπογεννητικότητα που τη μαστίζει, έτσι θα μπουν οι βάσεις για την Ομοσπονδιακή προοπτική μιας δημοκρατικής Ευρώπης

Με ζήλο, ομόνοια, εργατικότητα και συνεργασία αν παλέψουμε όλοι μαζί η κάθε μια κι ο καθένας μας στο μετερίζι του, μπορούμε να κτίσουμε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή. Η μεταπολίτευση έκλεισε, χαράζουμε νέους στόχους, η κυβερνητική υπεροχή Τσίπρα και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που ήταν στήριξη στο πρόσωπο του, την οποία πολύ καλά κατανόησε ο Σαμαράς γι’αυτό και παραιτήθηκε, χρειάζεται μια δυναμική αντιπολιτευτική εκπροσώπηση νέου τύπου. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών σοσιαλιστών κι όλα τα μικρά κόμματα της κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς ας προβληματιστούν, μάλλον κλείνει ο κύκλος του παλαιοκομματικού μοντέλου επιρροής στην κοινωνία.

Η τύχη του τόπου μας είναι στα χέρια μας, με πολλή προσπάθεια, έμφαση στην ανάπτυξη, στην καινοτομία, στον εκσυχρονισμό του κράτους, στην κατάργηση της πελατειακής κουλτούρας, στην εκκαθάριση των παλαιοκομματικών δεινοσαύρων της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, είναι οι κατευθύνσεις που οφείλουμε να κινηθούμε από δω και πέρα.

Συναινετικός λόγος, υπομονή μέχρι την Κυριακή, χαμόγελο και πολλή εργασία είναι η πορεία μας. Πρέπει άμεσα να εργαστούμε όλες κι όλοι για να μειωθεί η ανεργία, να λειτουργήσει το κοινωνικό κράτος, να ανασυνταχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα με όρους εξωστρέφειας, να μειωθεί η “εξαγωγή” του ανθρώπινου δυναμικού μας, να ενεργοποιηθεί η πρωτογενής και δευτερογενής οικονομία με εξωστρέφεια, ποιότητα, ικανοποιώντας ανάγκες αναδυόμενων αγορών με όρους συγκριτικού πλεονεκτήματος.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

Leave a Reply

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.